top of page

gratis voor de kinderen van onze school.

ROTS EN WATER 


Rots en Water is een weerbaarheidstraining voor jongens en meisjes.  Het heeft als doel het verbeteren van zelfbeheersing, zelfreflectie en zelfvertrouwen en tegelijkertijd het verbeteren van communicatieve en sociale vaardigheden.

broers en zussen

Een kind met zelfvertrouwen gelooft in zichzelf en in wat het kan: 'Ik kan en durf dat zelf. ' Een kind met zelfvertrouwen heeft meestal ook een positief zelfbeeld: 'Het is goed dat ik er ben. ' 

Onze school is een traditionele Japanse school met een verre geschiedenis, die terug gaat tot de tijd van de samoerai. De samoerai leefden volgens een code : de bushido. De code legt de nadruk op deugden zoals moed, loyaliteit, eerlijkheid, zelfdiscipline en respect.  Als Sobukai Bree willen we deze waarden ook overbrengen naar onze jongste samoerai. 

We vonden deze waarden terug in “rots en water”.

Rots en water is een erkende weerbaarheidstraining voor meisjes en jongens. Tijdens de lessen werken we rond thema’s zoals zelfvertrouwen, zelfrespect en respect voor anderen, zelfbeheersing en zelfcontrole, moed en eerlijkheid, weerbaarheid,… .

Rots staat voor een standvastige en onwrikbare houding, terwijl Water symbool staat voor de beweeglijke en verbindende houding. Ook in onze school Takeda Ryu Nakamura Ha komen deze waarden terug.  

 

In de lessen “rots en water” leren kinderen zich staande te houden, om zich rustig en zeker te voelen en hun eigen keuzes te maken. Om zichzelf te beschermen en hun eigen grenzen te bewaken leren ze “nee” te zeggen. Daarnaast is het van belang om de grenzen van de ander te herkennen en respecteren. 

“Rots en water” heeft voor alle kinderen een meerwaarde. Kinderen die (beter) voor zichzelf op willen komen en daarbij meer op zichzelf leren vertrouwen. Kinderen die (hoog)gevoelig zijn, het lastig vinden om voor zichzelf op te komen, onzeker zijn of geplaagd of gepest worden. Timide kinderen die sterker naar buiten willen treden. Energieke kinderen die juist de rust bij zichzelf willen vinden.

Het ene kind leert over zelfbeheersing, de ander over zelfvertrouwen. Een derde ontwikkelt nieuwe vriendschappen en weer een ander kind durft zichzelf meer te laten zien. Er is voor iedereen iets uit de lessen te halen.

Meer info over rots en water kan je vinden op onderstaande website.

Schermafbeelding 2024-07-06 202334.png
Schermafbeelding 2024-07-06 194422.png

Gedurende de trainingen kunnen de kinderen badges verdienen die ze op hun pak mogen aanbrengen.  

bottom of page