top of page

In onze dojo bieden we lessen aan in verschillende disciplines van TAKEDA RYU NAKAMURA HA, waaronder AIKIDO, IAIDO, JODO en JUKENPO.

Wij staan klaar om je te begeleiden op je reis naar meesterschap in deze traditionele Japanse krijgskunsten.

Kom langs en ontdek wat TAKEDA RYU voor jou kan betekenen!

Interesse? De eerste 4 weken doe je gratis mee

In Europa wordt TAKEDA RYU NAKAMURA HA vertegenwoordigd door het N.S.R (Nippon Sobudo Rengokai Takeda Ryu Nakamura ha).

AIKIDO   合 気 道

Aikido is een krijgskunst die draait rond het verzamelen en verenigen van krachten.

Het wordt tegenwoordig beoefend als zelfverdedigingskunst, waarbij de meester zich kan verdedigen tegen elke aanval en zelfs de controle over zijn tegenstander kan overnemen.

Aikido vindt zijn oorsprong in de strategische en spirituele basis van de vechtsporten van Takeda Ryu en is uitgegroeid tot een populaire krijgskunst met vele scholen en organisaties over de hele wereld.

Takeda Ryu Aikido vormt de basis van alle Aikido- en Aikijutsu-stijlen.

FOTO AIKIDO

IAIDO   居 合 道

Ga het gevaar tegemoet met een kalme en alerte geest.  
Door de geschiedenis heen waren de TAKEDA Samurai geduchte tegenstanders. Hun zwaard-vechttechnieken kenmerken zich door hun manier van bevrijden van het zwaard en het snijden met de snelheid van het licht.


IAIDO is een onderdeel van de zwaardkunst van de TAKEDA-school. Oorspronkelijk heette het BATTOJUTSU (de kunst van het bevrijden van het zwaard), daarna IAIJUTSU en tegenwoordig IAIDO.
Snel bevrijden van het zwaard en nauwkeurig snijden vormen de basis van deze kunst.

De BATTO SHIAI, die één van de oefeningen vormt, is één van de spectaculaire kenmerken van de TAKEDA-school in de beoefening van BUDO. Tijdens deze oefening staan ​​de tegenstanders op voldoende afstand tegenover elkaar, zodat hun zwaarden geen contact maken. De scheidsrechters beoordelen dan de snelste en meest nauwkeurige snede. 

 

foto IAIDO

JODO   杖 道

De kunst van het stokvechten van de TAKEDA-school is uniek omdat het ongewapende strategieën en technieken combineert met die van wapen-gevechten. De stok is een soort verdedigingswapen dat de aanvaller verrast, en wordt gebruikt bij snelle reacties of in een zelfverdedigingssituatie.

JODO is de kunst van het stokvechten van de TAKEDA-school. De oorsprong van het gebruik van de stok als wapen is zeer oud. Samoeraiwapens zoals de YARI (speer), de NAGINATA (hellebaard) en de KATANA (sabel) zijn daarvan afgeleid.

Het JODO-onderwijs dat op de TAKEDA-school wordt gegeven, is zeer gevarieerd en effectief. Deze kunst omvat sloten, immobilisatietechnieken, worpen net als stokgevechten waarbij de slagen en blokkeertechnieken aan bod komen.

FOTO JODO

JUKEMPO  - 柔 拳 法

Flexibiliteit, snelheid en totale controle over het lichaam zijn de kenmerken van deze verbazingwekkende krijgskunst, zonder het gebruik van wapens.  Deze kunst maakt gebruik van armen en benen als echte wapens.
 

De JUKEMPO is een van de disciplines van de ongewapende TAKEDA-school die de oude TAKEDA RYU JUJITSU (inclusief bijvoorbeeld klemmen en worpen) combineert met elementen van de traditionele Chinese KEMPO (vechten met vuisten), waartoe ook trappen behoren.
 

Oorspronkelijk nam het de vorm aan van KUMIUCHI-paardgevechten. Later, toen het paardrijden verdween, evolueerde het en werd het een krijgskunst op de grond.
 

Het is SOKE NAKAMURA die de huidige JUKENPO van TAKEDA RYU heeft ontwikkeld.

FOTO JUKENPO
bottom of page